Van bord tot bord: Generatie buiten de deur eten

Waarom zou je als millennial moeilijk doen, als het ook makkelijk én verantwoord kan?
Reageer

Millennials. De generatie die volwassen is geworden met MSN Messenger, YouTube en Facebook en bekend staat als narcistisch, lui en naïef. En eerlijk is eerlijk: waar de generatie van de babyboomers – politiek gezien de meest actieve generatie – vooralsnog de grootste impact heeft op besluitvorming, blijven de millennials grotendeels thuis. Zijn ze inderdaad lui, of ligt het aan het systeem? En als het aan het systeem ligt, hoe kan het dan anders?

Zo werd onze reeks Millennial Matters geboren, gemaakt door en voor millennials. Dinsdag 21 februari is het tijd voor de derde editie, waarbij we in aanloop naar de verkiezingen in gesprek gaan met jonge journalisten, opiniemakers, denkers en doeners over hoe millennials anno 2017 hun macht kunnen doen gelden. 

Millennial menu

Maar er is nog meer te zeggen over de generatiekloof tussen baby-boomers en millennials. Zo berichtte de Volkskrant onlangs dat 29 procent van de 18- tot 36-jarigen minstens eens per week uit eten gaat, tegenover 10 procent van de 51- tot 70-jarigen. Daarbij geven de jongmenschen ook gemiddeld minder geld uit in restaurants en weten ze de Thuisbezorgd-knop het makkelijkst te vinden. Eten + gemak = happy millennial

Daar hebben we dus rekening mee gehouden. Voorafgaand aan het programma kun je bij ons in het café terecht voor je wekelijkse buiten de deur millennialmomentje. Daarbij zouden wij Pakhuis de Zwijger niet zijn, als we niet ook op het gebied van voedsel zouden ingaan op de vraag hoe je een verschil kunt maken. In plaats van een traditionele burger, serveren we daarom een doordachter alternatief: verantwoord vlees met een gezondere variant op friet met ketchup en mayo. 

Broodje Pulled Goat (bokjes van de Bokkenbunker)
met oerwortelfrieten met geitenkwarkmousse en paprikadip

Dit millennialproof menu bestel je voor € 14,-.Vergeet niet te reserveren!

Van bord tot bord

Creatie en innovatie vind je in heel Pakhuis de Zwijger terug. Niet alleen in onze programma’s, maar ook in onze keuken. Daar hangt een groot bord waar we met het hele keukenteam inspiratie op verzamelen. In de blogserie ‘van bord tot bord’ geven we je een kijkje in onze keuken. We beschrijven de verhalen achter de gerechten en laten je kennismaken met bijzondere leveranciers, ingrediënten en producten.