Van bord tot bord: de klimaat special

De keuken serveert een duurzaam en klimaatvriendelijk menu op 11 september voorafgaand het OneWorld Mediacafé.
Reageer

Onze vrienden van OneWorld organiseren op 11 september een nieuwe aflevering van hun Mediacafé; Klimaatverandering in de media. We verwachten een hete discussie tussen klimaatwetenschappers, -activisten en -critici en gaan op zoek naar de redactionele en journalistieke overwegingen van klimaatverslaggeving. Onze koks zijn uitgedaagd om een passend klimaatvriendelijk menu samen te stellen, en dat is gelukt.

Gazpacho van tweede keus producten €5
Verschillende leveranciers weten dat het Pakhuis ook graag producten ontvangt die over datum dreigen te gaan of die bijvoorbeeld anders van vorm en structuur zijn. In de keuken wordt er bouillon van getrokken, compotes gemaakt of zoals deze keer een frisse gazpacho van gemaakt.

Carpaccio van dungesneden groenten met zelf gemaakte yoghurt, hennep brood en crunch van insecten €11,50
Voor de yoghurt gaan we bacteriën aan de melk toevoegen en 8 tot 10 uur boven de frituur van het Pakhuis in doeken bewaren. De hennep is goed voor het milieu, en rijk aan omega (3 en 6 vetzuren). De insecten zijn een duurzaam en klimaatvriendelijk alternatief voor vlees.

Eiwitschuimpjes van kikkererwtenvocht met gedroogd fruit uit de pizza oven €5
Het vocht van de kikkererwten waar we humus mee maken, kloppen we op zoals eiwitten. In combinatie met een beetje heidehoning van onze biologische imker en fruit dat we ’s nachts laten drogen in de afkoelende pizza oven, is dit met recht een klimaatvriendelijk dessert te noemen.

Je kunt zowel het hele menu voor €17,50 als losse gerechten uit het menu bestellen. Reserveer snel een tafel via 020 – 788 44 33 en laat het programma al op je bord beginnen.

Van bord tot bord

Creatie en innovatie vind je in heel Pakhuis de Zwijger terug. Niet alleen in onze programma’s, maar ook in onze keuken. Daar hangt een groot bord waar we met het hele keukenteam inspiratie op verzamelen. In de blogserie ‘van bord tot bord’ geven we je een kijkje in onze keuken. We beschrijven de verhalen achter de gerechten en laten je kennismaken met bijzondere leveranciers, ingrediënten en producten.