Terugblikken met Dymphie

Waar kijken onze programmamakers met trots op terug? De hoogtepunten van Dymphie Braun.
Reageer

Ook tijdens de zomerstop (vanaf 21 juli) werken onze programmamakers door aan een nieuw seizoen vol inspirerende programma’s over onder andere technologie, innovatie en design. Omdat de programmering een tijdje stil ligt, delen we in de tussentijd de beste gesprekken, opnames en dossiers uit ons archief. In deze editie de hoogtepunten van Dymphie Braun, programmamaker Creatieve Industrie.

Hoe democratiseer je de democratie?

TERUGKIJKEN – 1:16:48
Met Brexit en Trump nog vers in het geheugen deden we in december een poging om ‘de democratie opnieuw te ontwerpen’. Onze eigen verkiezingen zouden enkele maanden later plaats vinden en velen voelden de onrust: het gevoel dat ons politieke systeem faalt, maar hoe het anders kon weet je ook niet. Samen met 72U en Jim Ralley & Jon Barnes van Flux/Democracy Squared analyseerden we de huidige staat van de democratie en aan de hand van design thinking methodes hebben we een volle zaal aan het werk gezet. Op een vrijdagavond nog wel! Met overigens een supergemixt publiek met nogal uiteenlopende politieke opvattingen. Knap hoe je met zulke tools in twee uur tijd tot een gezamenlijke set waarden kunt komen.

Hoe kunnen millennials anno 2017 hun macht doen gelden?

TERUGKIJKEN – Column van Massih Hutak
We blijven nog even bij de politiek. Want ook al gaat je interesse er niet specifiek naar uit, dit jaar kon je er ook niet omheen. Zeker de jongeren onder ons werden wakker. Millennials voelen zich lang niet zo stemplichtig als hun ouders. Een kleine maand voor de verkiezingen kwamen we, gedreven door persoonlijke motivatie, met verschillende generatiegenoten samen. Ook Tim Hofman, Des Balentien, VICE, CJP en Novel sloten zich daar bij aan. De avond was van begin tot eind memorabel, maar de inmiddels bekende brief van Massih Hutak, die hij ter plekke voorlas, was een boodschap die bij ieder in de zaal bleef hangen. De ideale afsluiter om iedereen mee naar huis te sturen.

Dutch Masters met Guillaume ‘Gee’ Schmidt

TERUGKIJKEN – 1:40:13
Dutch Masters is een serie waarin we iedere maand een grote naam uit de creatieve sector uitnodigen die we vervolgens ook vragen om de naam van een Dutch Talent. Als je bij een sneakerfreak waar ook ter wereld de naam Patta laat vallen, dan weet iedereen waar je het over hebt. Guillaume ‘Gee’ Schmidt is een van de oprichters en sprak niet alleen over Patta en zijn visie op ondernemerschap, maar ook over maatschappelijke onderwerpen. Hij nam deze avond Tyrino Yspol mee. Nog maar 20 jaar oud, maar iemand die in mijn ogen echt een nieuwe generatie creatieven representeert: die van de creative hybrids.

Op zoek naar nieuwe rolmodellen

TERUGKIJKEN – 1:41:57
Tijdens onze jaarafsluiter Docu by Night tonen we in samenwerking met IDFA docu’s die ons na aan het hart liggen. De docu Check It gaat over een onderwerp dat me persoonlijk raakt. Ik wil leven in een wereld waar ik en ieder van mijn vrienden zich vrij en veilig voelt, ongeacht gender, afkomst, religie of seksuele oriëntatie. Dat is niet altijd het geval, ook in Nederland niet. Hoe zouden we samen die vrijheid kunnen creëren en hoe komen we zelf ook tot een andere mindset? Deze aflevering van onze talkshow What’s Up? met o.a. JeanPaul Paula en Robbie Baauw ging met name over hoe we voor meer diversiteit aan rolmodellen binnen de LGTBQI+ community, maar ook in de beeldvorming daarbuiten konden zorgen. Zulke avonden mogen best een beetje schuren: zonder wrijving, geen glans.

Kijk nog meer teruglees verder en praat mee. Fijne zomer!