Wij steunen het energiedoel van de Nationale Energiecommissie

Teken net als directeur Egbert Fransen en programmamakers Jan Heijns en Christel van de Craats de oproep.
Reageer

De verkiezingen zijn achter de rug, tijd om de energietransitie topprioriteit te geven. Net als de Deltacommissie hebben we een Nationale Energiecommissie nodig die zorgt dat het klimaat voorop staat. Die zorgt dat groene energie de banenaanjager voor Nederland wordt en er voor zorgt dat onze natuur kan herstellen. Tijdens één van de bijeenkomsten van De Groene Reis door de Stad ontstonden de eerste ideeën voor dit plan, op 22 maart is de campagne groots gelanceerd. Directeur Egbert Fransen en Programmamakers Duurzaamheid Jan Heijns en Christel van de Craats tekenden deze oproep aan het kabinet al – en vragen jou dat ook te doen.

egbert

De oproep

“Wij, betrokken burgers, instellingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn al volop aan de slag voor een duurzame economie. Voorlopers, zowel individuele inwoners als innovatieve bedrijven in Nederland, zijn al volledig onafhankelijk van fossiele energie. Wij geloven dan ook dat Nederland in 2030 kan zijn overgestapt op 100% duurzame energie. Maar daar hebben we wel wat voor nodig:

– een krachtige doelstelling: in 2030 Nederland fossielvrij;
– een krachtig verbond van overheid, bedrijfsleven, onderwijs, pensioenfondsen en burgernetwerken;
– een onafhankelijk werk- en sturingsorgaan zoals de succesvolle Deltacommissie.

Wij zijn meer dan bereid onze kennis, ervaring en kracht in te zetten. Sterker nog, wij weten dat Nederland in 2030 overgestapt kan zijn op 100% duurzame energie.”

Pakhuis de Zwijger vindt het belangrijk dat er snel een Nationale Energiecommissie komt die samen met alle Nederlanders de energietransitie naar 2030 helpt versnellen en heeft de oproep daarom ondertekend. Zet jij jouw naam er ook onder?

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door: