Pakhuis de Zwijger X Havenbedrijf Amsterdam

Kick-off van het nieuwe drieluik "De Amsterdamse Haven" in samenwerking met Havenbedrijf Amsterdam.
Reageer

Pakhuis de Zwijger presenteert het nieuwe drieluik De Amsterdamse Haven in samenwerking met Havenbedrijf Amsterdam. In drie afleveringen kijken we aan de hand van drie megatrends – energietransitie, circulaire economie en logistiek – naar de toekomst van de Amsterdamse Haven.

Dinsdag 18 april vond de eerste bijeenkomst Batterij van de stad plaats in Pakhuis de Zwijger. De noodzaak om over te stappen van fossiele naar hernieuwbare energiebronnen is groot. Kolen, benzine, biomassa, warmte, wind en zonne-energie komen allemaal samen in de haven van Amsterdam. Hoe verandert de haven door deze ontwikkeling? En met welk tempo? Zal de haven steeds meer een sleutelrol spelen in een betrouwbare en duurzame energievoorziening van de regio?

Naast Havenbedrijf Amsterdam, sprak ook John Kerkhoven, directeur van Quintel, over de toekomst en potentie van de haven. NUON, Senfal en De Duurzame Energie Unie presenteerden hun bijdrage aan de energietransitie in de regio vanuit de haven. Benieuwd naar hun verhalen? Kijk de bijeenkomst terug:

Op dinsdag 16 mei en maandag 12 juni praten we volop verder over de toekomst van de haven.

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door: