Pakhuis de Zwijger is gesloten in de zomervakantie

Van 22 juli tot en met 28 augustus is Pakhuis de Zwijger gesloten. Geniet van de zomer!
Reageer

Op 21 juli sluiten we ons culturele seizoen af met een traditionele BBQ (wil je aansluiten? Dat kan!). Zoals elk jaar gaan we na onze BBQ een tijdje dicht. In de zomerstop bereiden we het volgende seizoen tot in de puntjes voor. Maandag 28 augustus is ons café weer geopend vanaf 08:30. Vanaf 4 september dag start ook de programmering weer. 

De zomer is voor ons een periode waarin nieuwe ideeën voor programmalijnen worden uitgewerkt, de communicatie nog verder wordt aangescherpt en we onszelf weer helemaal opladen om in september vol enthousiasme aan de slag te gaan. Acht updates:

1. Vanaf september starten al onze programma’s om 20:00 in plaats van 19:30. Zo heb je nét iets meer tijd om vanuit school, werk of huis naar Pakhuis de Zwijger af te reizen. En zo heb je ook geen excuus meer om te laat te komen.

2. Ons Pay as you like initiatief gaat een online impuls krijgen. Veel van onze bezoekers waren enthousiast over het idee maar misten een manier om online te kunnen bepalen wat ze een programma van ons waard vonden. We hebben de feedback verzameld en gaan kijken hoe we dit een digitaal vervolg kunnen geven!

3. Het afgelopen jaar ontvingen we veel feedback op onze nieuwsbrieven, waarvoor dank! Al deze tips nemen we mee in de doorontwikkeling van ons nieuwsbriefbeleid. Zo willen we relevantere nieuwsbrieven sturen, meer context bieden over onze programma’s, een persoonlijke noot van onze programmamakers toevoegen aan het bericht, alles met als doel om gerichter te communiceren zonder dat we meer gaan mailen. Als jij hier nog iets over kwaijt wil, schroom niet en deel het. We zijn bereikbaar per, eh, mail, en natuurlijk via fb + twitter.

4. Heb je onze dossiers al ontdekt? Deze gloednieuwe pagina’s op onze site zijn meer dan alleen een naslagwerk van onze programmering. Hier bundelen we per thema al onze kennis, inspiratie en ons netwerk. Er staan nu zes dossiers online, maar verwacht er meer na de zomervakantie. Onder andere over eenzaamheid, blockchain en de toekomst van werk.

5. Na de zomer starten we met een aantal nieuwe programmareeksen, waaronder Nieuw Licht. In deze nieuwe filosofische serie werpen de scherpste hedendaagse denkers met oude vragen nieuw licht op onze tijd. Bekijk nu alvast deze promo:

6. In september organiseert Pakhuis de Zwijger samen met de gemeente Amsterdam, het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid en Coalitie Erbij De Week tegen Eenzaamheid. 10 dagen lang activiteiten en programmering rondomt het thema eenzaamheid. De week staat in het teken van ontmoeting, bewustwording en het delen van (persoonlijke) verhalen. Een deel van het programma vind je nu al online.

7. Eind september wordt ons plein versierd door het reizende kunstproject WAAG, dat verhalen van jonge Amsterdammers vertelt en verbeeldt. Kom luisteren én leren tijdens de voorstelling, volg een workshop of bekijk de expo.

8. Het duurt nog even maar in oktober krijgen we internationaal bezoek tijdens de Placemaking Week, die we samen met Project for Public Spaces, STIPO en Placemaking Plus organiseren. Deze conferentie staat helemaal in het teken van het (her)inrichten van de publieke ruimte. Er zijn nog kaarten te koop, maar wees er snel bij. De Early Bird-tickets zijn inmiddels uitverkocht!

Als je ons niet zo lang kunt missen kun je op ons Vimeo-kanaal veel livestreams van programma’s terugvinden. Gegarandeerd urenlang kijkplezier. We praten ook gewoon door via de gesprekken. Tot maandag 4 september!