Op bezoek bij Musea om de Hoek

Stap op de fiets voor een tocht langs verschillende buurtmusea in Amsterdam.
Reageer

Na verschillende bijeenkomsten in Pakhuis de Zwijger over publieksparticipatie en de sociale betekenis van buurtmusea gaat Museum om de Hoek nu naar buiten. Op 9 juli kun je tijdens Op bezoek bij Musea om de Hoek met de fiets langs vijf buurtmusea in Amsterdam.

Amsterdam beschikt over kleinere musea en buurtmusea die de verhalen vertellen van het leven in de verschillende buurten en wijken van de stad. Museum om de Hoek is een samenwerking tussen deze musea die hun krachten willen bundelen en zo laten zien wat de ‘buitengebieden’ van Amsterdam te bieden hebben. Verwacht dus geen fietsroute langs de Rembrandt’s van het Rijks, maar kleine, bijzondere initiatieven in Amsterdam Noord, Oost en Nieuw-West. Deze musea leggen op een maatschappelijk relevante manier contact tussen buurtbewoners, erfgoed en kunst.

Het project The Stranger Next Door van Museum zonder Muren

Op zondag 9 juli stapt Museum om de Hoek op de fiets voor een tocht langs verschillende buurtmusea in Amsterdam. Van het Indische Buurt Museum en Museum Perron Oost tot Museum Amsterdam Noord, het Van Eesteren Museum en Street Art Museum Amsterdam; op iedere locatie is iets moois te zien of te doen. Je kunt op eigen tempo de route (van in totaal zo’n 15 kilometer) afleggen.

  • Zondag 9 juli van 10:00-16:00
  • 5 musea door heel Amsterdam
  • Tickets €18,- (inclusief toegang tot alle musea en drankjes)

Spring je achterop?