Nieuwsgierig naar een ander geluid?

Speciale live-sessie van Podcast Dipsaus tijdens de Tegenlicht Meet Up
Reageer

Vorige week vond tijdens de Tegenlicht Meet Up ‘Black lives matter‘ een unieke live-sessie plaats van Dipsaus: “de podcast voor en door vrouwen van kleur, en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid”. 

Tijdens deze live-sessie ging co-host Seada Nourhussen in gesprek met twee van de drie Dipsausers die de tweewekelijkse podcast runnen, Ebissé Rouw en Mariam el Maslouhi (dipsauser #3, Anousha Nzume, kon helaas niet aanwezig zijn). Zij gingen met elkaar en special guest Miguel Heilbron (mede-initiatiefnemer The Black Archives) in gesprek over het belang van on- en offline black spaces binnen Nederland en de rol die social media speelt bij het creëren van deze veilige ruimtes.

Dipsaus is opgericht uit de behoefte om met een andere blik te reflecteren op gebeurtenissen en ontwikkelingen in Nederland. Één van deze onderwerpen is de positie van sekswerkers in Nederland. Zo gaan ze in hun derde aflevering ‘Let’s talk about sex workers‘ dieper in op de maatschappelijke en beleidsmatige stigmatisering rondom vrouwelijke sekswerkers, en hoe deze vrouwen hiermee omgaan.

Nieuwsgierig geworden naar het andere geluid van Ebissé, Mariam en Anousha? Luister dan hieronder de derde aflevering terug en meld je aan voor de Dipsaus nieuwsbrief: